Veelgestelde vragen

Voor wie?

U heeft een zorgberoep in de langdurige zorg of u heeft een zorgberoep in de langdurige zorg gehad en u ontvangt een WW-uitkering of IOW-uitkering. En u gaat een opleiding volgen of een ervaringscertificaat behalen in de richting van een kansberoep.

Waar vraag ik aan?

U vraagt de subsidie aan bij UWV. UWV bepaalt ook of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Waarvoor geldt de subsidie?

De subsidie geldt voor scholing die moet leiden naar een door het ministerie van OCW erkend of branche-erkend diploma of certificaat.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. Iedereen die zijn ervaring wil laten erkennen in een Ervaringscertificaat kan dit doen door een EVC-procedure te doorlopen.

Wat kan ik met een Ervaringscertificaat?

Op basis van het erkende Ervaringscertificaat kunt u een opleidingsplan aanvragen bij een opleider. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden om het diploma te behalen. De kans is groot dat u voor een deel van de opleiding vrijstelling krijgt op basis van uw vastgelegde competenties. De opleiding wordt daardoor verkort en ook financieel aantrekkelijker.

Leg uw ervaring vast met een EVC-procedure

Is een EVC-procedure ook geschikt voor u? Doorloop vrijblijvend en kosteloos de Quickscan. In slechts zeven minuten weet u of het starten van een EVC-procedure zinvol voor u is.

Kansberoepen

Ontvang € 2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. UWV biedt op grote schaal subsidie aan in de vorm van scholingsvouchers.